maandag 16 december 2013

Maak het verschil en plan je leven

De meeste mensen spenderen meer tijd aan het plannen van een feestje, het lezen van de krant of een boodschappenlijstje maken, dan aan de planning van hun leven’ Dr. Denis Waitley uit The Psychology of Winning.

Zo simpel en zo vol waarheid.
Hoe is het bij jezelf? Weet jij welke richting uit te gaan in je leven?
Is het niet raar dat we meer tijd besteden om onze vakantie of een feest te plannen en hoe weinig tijd we eigenlijk besteden aan het plannen van onze levensdoelen? Van onze ideale baan, tot onze dagelijkse levensstijl of onze relaties.
Neem de proef op de som. Neem wat tijd om dankbaar te zijn voor hoe mooi je leven is en denk aan alle positieve dingen die je gerealiseerd hebt. Hou dit gevoel vast en ga dan op zoek naar je ide
Maak je nu een voorstelling van je ideale dag.
Wat ben je aan het doen? Om hoe laat sta je op? Wat doe je voor werk en voor ontspanning? Hoe maak je het verschil in je leven? En voor wie? Waar? Met wie breng je het meeste tijd door? Waar ben je? Hoe voel je je? Wat betekent geluk voor jou?
Schrijf het op en neem er de tijd voor … en doe het NU. En beeld je met grote helderheid in hoe je je leven wil zien. Stel jezelf dan de nummer 1-vraag: WAT WIL JE BEREIKEN?
Als je wilt ervaren hoe ongelooflijk mooi je je eigen leven kan maken, raad ik je sterk aan om van het ‘plannen van je ideale dag’ een dagelijkse gewoonte te maken en niet iets wat je alleen met Nieuwjaar doet en na een week al vergeten bent. Veel succes!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten