woensdag 18 december 2013

The Secret: wat verklaart het wereldwijd succes?

Toen het boek en de dvd van The Secret van Rhona Byrne in 2006 het daglicht zagen, vlogen ze in een mum van tijd met miljoenen tegelijk over de toonbanken van duizenden boekhandels over de hele wereld.

Wat heeft THE SECRET dan tot die wereldwijde bestseller gemaakt en wat is er bijzonder aan de boodschap in dit opmerkelijk boek?  Wat maakt het nu nog steeds tot grote inspiratiebron en leidraad voor honderden schrijvers van boeken over spiritualiteit, zelfontplooiing en positief denken?
Is het de titel? De prachtige en luxueuze uitgave van het boek? De wereldwijde perfecte marketingstrategie of de zowat 20 bekende Amerikaanse spirituele leraars en personal coaches die hun medewerking aan het boek hebben verleend? 
Het grote succes kan ongetwijfeld verklaard worden door een combinatie van al deze factoren, maar het is vooral de zoektocht naar het GEHEIMdat miljoenen mensen ertoe heeft aangezet om het boek te lezen en de dvd te bekijken.
Het boek begint met de zin ‘Je hebt een groot geheim in handen…’.Meer heeft de menselijke nieuwsgierigheid uiteraard niet nodig om het boek niet meer weg te leggen tot je precies weet wat nu dit ‘groot geheim’ is.

Het GEHEIM
Dit is de kernboodschap van het boek: ‘In elke mens schuilt een ontzagwekkend vermogen, een verborgen kracht waarmee alle wensen werkelijkheid kunnen worden. Gedachten worden dingen en als die krachtige gedachten gevoed worden met emotie, verbeeldingskracht en geloof kan je door de Wet van Aantrekking alles aantrekken wat je in je leven wenst te bereiken.' 
Dit is kort en bondig het GEHEIM, de SECRET.
Het klinkt misschien als de ‘schatkamer van Ali Baba’, maar het wordt nog beter als je in het boek kan lezen dat dit ‘geheim’ doorheen de geschiedenis voorbehouden was aan een kleine kring van ingewijden en wereldvermaarde personen als Plato, Galileo, Einstein,… En dat dit ‘geheim’ nu voor iedereen ter wereld in het boek onthuld wordt.

Heb je nog nooit van The Secret gehoord? 
Het zou mij sterk verbazen. 
Maar lees dan zeker het boek en bekijk de dvd die eigenlijk nog toegankelijker en beter te begrijpen is. De boodschap telt inmiddels wereldwijd vele 'believers' die door de toepassing van de principes uit het boek meer succes, geluk en welstand in hun leven hebben gebracht. Maar ook evenveel 'non-believers' die het ‘geheim’ klinkklare nonsens vinden en niets meer dan een wereldwijde promotiemachine van de auteurs om op zijn 'Amerikaans' zoveel mogelijk boeken te verkopen.
Maar zijn wij niet allemaal op zoek naar (meer) geluk, succes, rijkdom, harmonie en innerlijke vrede in ons leven? En verklaart net deze menselijke hunker niet het overdonderend succes van het boek?
Een tip:
Lees het boek en bekijk de dvd op een onbevooroordeelde manier en laat de principes diep in je geest dringen. 
Leer dan de kracht van je gedachten te beheersen en ze positief te focussen op wat je wilt bereiken in je leven… En ervaar dan pas wat het met je leven doet. 
Pas nadien kan je oordelen en je conclusies trekken. Hoe dan ook, The Secret is hot en zal het zeker nog een tijdje blijven. En dat je datgene aantrekt in het leven waaraan je denkt en aandacht besteed, is een stelling die inmiddels ook door de meest kritische wetenschappers ter wereld al lang als waarheid wordt aangenomen.

Om het met Bijbelse woorden te zeggen: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ of 'U geschiedde naar uw geloof'.



Bestel hier The Secret

Geen opmerkingen:

Een reactie posten