donderdag 2 januari 2014

5 leuke plekjes om nieuwe mensen te ontmoeten

Is je sociale leven een ramp geworden? Neem dan de touwtjes opnieuw in handen en doe er iets aan. Een gelukkig sociaal en relationeel leven heeft  immers een grote impact op de kwaliteit van je leven.
Je bent uniek en je wilt andere unieke mensen ontmoeten die dezelfde interessesferen met jou delen? Dan moet je uit je comfortzone durven stappen en actie ondernemen, want vanzelf zullen die mensen niet naar je toe komen.

Ga op zoek naar leuke plekjes waar je die nieuwe mensen kunt ontmoeten. Of je nu op zoek gaat naar een nieuwe relatie, een gewone vriendschap of gewoon een kameraad om leuke dingen mee te doen, op de volgende 5 leuke plekjes lukt het jou vast en zeker.

 

De 5 leuke plekjes

Word lid van een club of team

Hou je van lezen? Word dan lid van een boekenclub of, beter nog, start er zelf een. Heb je het niet voor boeken, word dan lid van een andere club of  een ander team. Wat ook je hobby mag zijn: schaken, wijn proeven, joggen, wandelen, kaarten, … Vind een groep binnen jouw interessesfeer waar je nieuwe mensen kan leren kennen die alvast 1 ding met jou gemeen hebben: interesse in dezelfde hobby.

 

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger help je niet alleen mensen in nood, maar het zal je ook een goed gevoel geven om andere mensen te kunnen helpen en gelukkig te maken.  Het geeft je meteen ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten waarmee je anders misschien nooit zou kennismaken.
Hou je van dieren? Word dan lid van een comité voor dierenwelzijn. Hou je van kinderen? Word trainer in een sportclub voor jeugd. Gepassioneerd door politiek en zin om dingen te veranderen? Word dan lid van een politieke partij of neem deel aan verkiezingen.
Vrijwilligers zijn meestal zorgzame mensen met idealen voor een betere wereld? Hoor jij hierin thuis, dan zal je zeker snel nieuwe vrienden maken.

 

Wandel in een park

Heb je een hond? Ga er dan regelmatig mee in het park wandelen. Het is een ideale manier om snel andere hondenliefhebbers tegen het lijf te lopen en met hen in contact te komen. Je hond zal zelf zorgen voor de eerste ‘introductie’ en je kan hem gebruiken om de eerste contacten te leggen met zijn of haar baasje.

 

Ga naar de fitness

In de fitness krijg je niet alleen je lichaam (terug) in conditie. Je kan er ook snel en gemakkelijk andere sportievelingen van alle rang en stand leren kennen. Schrijf je in voor een aerobic sessie, een sessie
spinning, … en maak al sportend contact met anderen.

 

Organiseer een buurtfeest

Leer je buren beter kennen en zorg voor een aangenamer en veiliger buurt: organiseer eens een buurtfeest! Waar je ook leeft, een actief en geëngageerd lid worden van je buurt is een prima manier om goede contacten te onderhouden en er nieuwe te maken. En misschien ontdek je ook snel dat je dezelfde interesses en hobby’s hebt als je buur.

We hebben allemaal een druk leven en het is soms zo moeilijk om een moment voor onszelf vrij te maken. Maar loop niet in de val van je ‘overdrukke’ agenda door zelf eenzaam te worden eens je de huisdeur achter je rug hebt dicht geslagen. Maak ook dan bewust tijd in je agenda voor een boeiend en verrijkend sociaal leven.

Vind activiteiten waarin je jezelf kunt ontplooien en verbinden met anderen. Je hebt uiteindelijk niets te verliezen, maar alles te winnen aan nieuwe en boeiende contacten. Nieuwe vrienden en nieuwe relaties… en een beter en mooier leven.


Klik hier voor een eCursus Betere Relaties met Iedereen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten