donderdag 2 januari 2014

Boekrecensie: Het brein van Buddha: de weg naar liefde, geluk en wijsheid

Iedereen kan zijn brein ‘bewerken’ voor het verkrijgen van meer liefde, wijsheid en geluk. De doorbraken in de neuro-wetenschap van de twintigste eeuw, gecombineerd met inzichten en wijsheden van de grootste filosofen en spirituele leraars uit de geschiedenis van de mensheid, hebben dit reeds in overvloed bewezen.

Liefde is de weg

In het ongemeen boeiend boek Buddha’s Brain van Rick Hanson worden moderne wetenschap en oude wijsheden samen gebracht tot een onderwijs van principes die je meer harmonie, innerlijke vrede, liefde en geluk kunnen brengen in je leven.


In Buddha’s Brain, inmiddels gepubliceerd in 24 talen, reikt auteur Rick Hanson je praktische tools en technieken aan die je in je dagelijks leven kan gebruiken om je brein op alle vlakken beter te laten functioneren.

In het boek zal je leren hoe je brein bezorgdheid of innerlijke kracht creëert, liefde of pijn, woede of innerlijke rust,… Het is het sturingssysteem van je bestaan waarin zowel het bewustzijn als het onderbewustzijn huizen, de krachtcentrale van al je beslissingen, keuzes en denktechnieken.

Verander je brein – Verander je leven

Leer hoe je goed te voelen en positief te denken en je zal meer geluk en liefde aantrekken in je leven. Oefen je brein door middel van meditatie, yoga of mindfulness en je zal door alle stormen in je leven heen rust en innerlijke vrede ervaren.

Leer je brein te ‘voeden’ om ontspannen te zijn, meer energie te krijgen, je concentratie en je geheugen te verbeteren. Het boek van Rick Hanson zal je tonen hoe je dit moet doen.
 
Het is moreel aanvaard dat hoe meer macht je over iemand hebt, hoe groter het je plicht is om met die macht behoedzaam om te gaan… En de enige persoon in de wereld over wie je de grootste macht uitoefent, is je TOEKOMSTIGE ZELF. Wie of wat je kan worden, ligt immers volledig in je eigen handen. Jij hebt de macht en de kracht om dit te doen. En wat je zal worden, hangt volledig van jezelf af.


Rick Hanson vertelt verder in dit prachtig boek:
Het is onmogelijk om het verleden of het nu te veranderen: je kan het alleen maar aanvaarden zoals het NU is. Maar je kan wel invloed uitoefenen op een betere toekomst. En elke grote verwezenlijking begint met een eerste stap. Elke kleine stap leidt tot kleine veranderingen in je denken, overtuigingen en gewoonten.

Elke mens beschikt over die kracht die groter is dan elke invloed van uiterlijke omstandigheden. Een kleine regendruppel heeft misschien weinig effect, meer genoeg regendruppels in genoeg tijd, zorgen voor rivieren en zeeën.


Bestel hier Boeddha's Brein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten