maandag 1 september 2014

Leven is groeien: modeleer deze tips van succesvolle mensen - deel 1

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom sommige mensen erin slagen om alles te bereiken wat ze wensen in hun leven? Terwijl anderen steeds opnieuw blijven worstelen met tegenslag en problemen om de eindjes aan mekaar te knopen?

Wat zou er veranderen indien je zou kunnen ontdekken wat het geheim is van deze succesvolle mensen? Je zou hun denkpatroon en manier van leven kunnen modelleren en jezelf hiermee op weg zetten naar meer succes in je eigen leven. In de twee volgende blogposts krijg je 12 tips van mensen die heel veel rijkdom en succes hebben opgebouwd in hun leven. Je zou dan kunnen leren om ze zelf in je leven toe te passen en te kijken wat er dan gebeurt...

1. Organiseer jezelf
Ontwikkel nieuwe gewoonten om je leven beter te organiseren en je zal meer tijd kunnen besteden aan je dromen. Simpelweg omdat je veel minder tijd zal verspillen aan 'georganiseerd te geraken'.
Als eerste stap gooi je alles weg wat je niet meer nodig denkt te hebben. Want hoe meer je hebt te stockeren, hoe meer ruimte je hiervoor nodig hebt. Hoe meer prioriteiten je moet stellen voor taken, hoe meer kans op een slecht management van die taken.

Creëer 1 inbox waar alles ingaat. Eén keer per dag ga je erdoorheen en stel je prioriteiten om taken zelf aan te pakken, te delegeren of weg te gooien. Alleen zo blijf je georganiseerd.
2. Beheers je denken
Gebruik positieve affirmaties om je geest te trainen positief te denken. Herhaal ze als het moet honderden keren per dag tot ze aanvaard worden door je onderbewustzijn.

Krachtaffirmaties overbrengen in je geest in meditatieve toestand heeft nog veel meer effect omdat je onderbewustzijn in ontspannen toestand veel ontvankelijker is voor suggestie. Leer daarom meditatie of mindfulness. Tip: www.silvamethode.be
Voorbeelden van krachtaffirmaties:
  • Ik ben, ik kan, ik zal, ik geloof
  • Ik ben volkomen rustig en vol zelfvertrouwen
  • Ik ben vol zelfvertrouwen en ga uit van mijn persoonlijke kracht
3. Hou je energiepeil hoog
Je energiepeil hou je hoog door gezonde voeding, voldoende slaap en rust, dagelijkse beweging en meditatie (uitstekend om stress te beheersen).
4. Sta vroeg op
Dit is niet de meest populaire boodschap. Maar de voordelen van vroeg opstaan zijn onmiskenbaar en zullen een heel positieve invloed hebben op je dagelijks functioneren.
Omdat:
  • het het perfecte tijdstip is voor dagelijkse rituelen zoals meditatie, gebed, uiten van dankbaarheid, rustig ontwaken in de natuur, zonder vervelende afleidingen, ... Je geest en
    lichaam worden rustig voor de start van een nieuwe en drukke dag.
  • je rustig de tijd kan nemen voor een gezond ontbijt dat je nodig hebt om voldoende energie te krijgen om fris en monter aan de slag te kunnen gaan.
  • je in alle rust je dag kan plannen zodat je precies weet wat te doen en waarop te focussen.
Hoe word je nu een vroege vogel?

  • Begin eerst met de wekker 15 minuten vroeger te zetten en doe dit gedurende een week tot een maand. Pas je rustig aan dit tijdstip aan en je zal merken dat 15 minuten heus niet zoveel uitmaken. Maar maak jezelf de discipline eigen om kordaat en zonder aarzelen op te staan en die 15 minuten zal veel winst in je leven opleveren.
  • Om je van voldoende slaap te verzekeren, zal je vroeger naar bed moeten. Maar wees er echter van overtuigd: niets op tv of op het internet zal en kan belangrijker zijn dan je slaap en je dromen. Werkelijk NIETS. Kan je de slaap niet onmiddellijk vatten, lees dan wat interessante lectuur of mediteer jezelf in slaap.
  • Beloon jezelf voor je zelfdiscipline. Programmeer het koffieapparaat zodat je na dit kwartier 's morgens kan genieten van een heerlijke kop koffie. Vul het kwartier dan met iets waarvan je kan genieten: yoga, meditatie, gebed, een stukje schrijven aan je nieuwe boek, blog of website.
5. Schrijf het neer
Hou een notitieboekje bij waarin je dagelijks alle ideeën of taken opschrijft die in je opkomen. Reken niet te fel op je geheugen maar schrijf het onmiddellijk op zodat je het nadien kan herlezen. Alle mensen die veel succes hebben en rijkdom vergaard hebben, gebruiken een notitieboekje. Schrijf er ook al je doelen in en herlees die dan dagelijks minstens twee keer. Doelen die niet opgeschreven staan, hebben weinig kans om gerealiseerd te worden.




Wil je iets kwijt over dit artikel? Laat dan uw mening achter door onderaan op 'Link naar dit bericht' te klikken. Ik kijk al uit naar je reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten