woensdag 28 mei 2014

Een plan voor je leven

We willen allemaal een beter leven. We willen allemaal meer controle over het verloop van onze dag, over wat we doen met onze tijd en in staat zijn te bereiken. 


Meer controle krijgen over je leven is zeker mogelijk, ook al vraagt dit actie en een stevige portie zelfdiscipline. Om het leven van je dromen te kunnen leiden, moet je echter heel goed begrijpen dat je twee fundamentele KEUZES hebt:


  1. Je kan PRO-ACTIEF zijn door ZELF te beslissen hoe je situaties zal aanpakken.
  2. Je kan REACTIEF zijn door af te wachten en te reageren op andere mensen of omstandigheden.

Alleen diegenen die ervoor kiezen om PRO-ACTIEF te zijn, zullen in staat zijn om controle over hun leven te krijgen en zelf verantwoordelijk te zijn voor hun geluk. Want als je niet ZELF het plan voor je leven uittekent, zal iemand anders het voor jou doen... En wat anderen voor jou zullen doen, zal helaas niet veel zijn... 

Om het heft in eigen handen te nemen, zal je alles moeten elimineren wat je ervan weerhoudt je eigen leven te kunnen leiden. Weiger daarom consequent om nog langer tijd en energie te besteden aan alles wat je niet dichter bij je doel brengt. 

Alleen dan kan je je eigen leven vorm geven. Ook al komt er weerstand van anderen omdat je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Wees dan niet bezorgd over wat anderen van je denken maar hou vast aan je doel en je plannen. 


Een positief zelfbeeld
Maak komaf met je innerlijke demonen en wees niet de grootste vijand van jezelf om het leven van je dromen te leiden.

Ontwikkel daarom een houding van zelfbewustzijn dat gebaseerd is op een gezond zelfvertrouwen. Cultiveer deze houding dagelijks alsof je ze al bereikt hebt. Geloof dat je tot grote dingen in staat bent en dat je in staat bent om een meer dan middelmatig leven te leiden. Je kan een meerwaarde voor deze wereld betekenen als je gelooft in je eigen kracht. Maar daarom moet je een positief zelfbeeld ontwikkelen en geloven dat je meer kan zijn dan 'meneer of mevrouw modaall'. 


De modale en middelmatige persoon krijgt middelmatige resultaten en leeft een middelmatig leven.
Een middelmatig leven is een leven vol stress, zorgen, schuld en het doorbrengen van eindeloze uren voor het tv-toestel. waar je volgepropt wordt met boodschappen waarmee anderen je willen beïnvloeden om te doen of te zeggen wat zij willen.
Middelmatig is niet goed. Durf er daarom bovenuit te steken en dit kan alleen door uit te gaan van je eigen kracht. Dit begint met je gedachten heel bewust om te polen van negatief naar positief. Gedachten over jezelf, je relaties en de wereld.

Leef anders dan de middelmatigen. Wees daarom PRO-ACTIEF en neem de volle verantwoordelijkheid over je leven. Geef nooit anderen de schuld. Wacht geen seconde langer om het leven van je dromen vorm te geven en een meerwaarde voor anderen te betekenen.

Misschien ben je onzeker of verlegen. Misschien voel je jezelf onwaardig. Jaren van beperkt en negatief denken, al dan niet veroorzaakt door je opvoeding,  eisen uiteraard een zware tol en schreeuwen om verandering en bekering door een complete ompoling van je denkwereld van negatief naar positief. Doorbreek die ketting van middelmatigheid en maak je ervan los. 

Wanneer het erop aankomt om controle te krijgen over de rest van je leven, is er geen tijd te verliezen. 

Beslis daarom eerst wat je wilt, schrijf het neer op papier, plan de weg naar de realisatie van je doelen met dagelijkse kleine stapjes en onderneem actie. 

Meer hoef je niet te doen, maar het zal een wereld van verschil maken. Er is immers GEEN weg naar geluk. GELUK is de weg.


Neem deel aan het Ultimate Wealth Congress
Een seminar met nationale en internationale topsprekers op gebied van geluk, financiën, familie, ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten