dinsdag 20 mei 2014

Het enige wat er toe doet in het leven

Bestaat er een magische formule voor een gelukkig leven? Een heerlijke cocktail van liefde en romantiek, leuk werk, gezonde gewoontes, een positieve houding, veel geld, ... als recept voor een fantastisch en succesvol leven? 


Volgens een recente Amerikaanse studie zijn er 7 factoren die bijdragen tot gezond en succesvol ouder worden:


  1. Opvoeding
  2. Een stabiele relatie of huwelijk
  3. Een gezond lichaamsgewicht
  4. Niet roken
  5. Geen misbruik van alcohol
  6. Voldoende beweging
  7. Sociale vaardigheden en bevredigende sociale relaties


Maar prioriteit nummer 1 bleek: JE RELATIES MET ANDERE MENSEN.

Een succesvol en gelukkig leven gaat dus niet zozeer om veel bezit of rijkdom, noch om het maken van een briljante carrière, maar wel om MENSELIJKE VERBONDENHEID met je partner, ouders, kinderen, familie, vrienden, collega's, buren, ...

Zonder deze verbondenheid verliest het leven zijn kleur, hoeveel materieel succes je ook te beurt valt.
Kijk even terug op je eigen leven en neem de proef op de som. Je zal moeten erkennen dat jouw meest betekenisvolle ervaringen te maken hebben met geboorte, huwelijk, vieringen, feesten, ... En in mindere momenten behoort het verlies van dierbaren helaas ook tot de meest intense gebeurtenissen.

En in tijden van pijn en lijden, verlies, ziekte en dood, helpen geen magische formules of adviezen. Dan telt alleen de helende aanwezigheid van anderen om je heen. 

Wanneer we alleen maar aan onszelf denken, roepen we meteen ook een halt toe aan onze eigen groei en ontwikkeling.Je kan pas echt betekenis geven aan je leven als je zorg draagt voor je geliefden en toont dat je van hen houdt.

Gelukkig biedt onze samenleving talloze kansen om dagelijks een beetje van onszelf te geven aan anderen: van onze talenten, onze gaven, onze liefde, ons begrip, aandacht en bekommernis.

Werkelijk succes gaat dus meer over de ANDERE dan over jezelf! Voorwaar een wijze levensles!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten