maandag 30 december 2013

Succes met NLP

Vele mensen laten hun leven bepalen door wat anderen van hen denken. Maar op deze manier kan je eigenlijk nooit je echte zelf zijn en ervaar je ook geen persoonlijke vrijheid.

NLP, het Neuro Linguïstisch Programmeren, maakt je bewust van de onbewuste patronen die tot dit gedrag leiden en leert je om je leven beter te sturen en niet het leven te leiden dat anderen verwachten. Maar daarom moet je inzicht krijgen in hoe je met je communicatie en je gedrag reageert op wat je waarneemt.

NLP leert ons hoe we efficiënt kunnen communiceren met onze leefomgeving, op een manier die het verschil kan uitmaken tussen middelmatigheid en uitmuntendheid.

NLP bestaat uit een waaier aan zeer efficiënte mentale technieken die je vrij eenvoudig kan aanleren en dagelijks kan oefenen in je omgang met je partner, kinderen, familie, vrienden, collega’s,… Het richt zich vooral op de manier waarop we DENKEN.

John Grinder en Richard Bandler: de pioniers van NLP

In het begin van de jaren zeventig bestudeerden John Grinder, een taalkundige en Richard Bandler, een mathematicus, psychotherapeut en computerdeskundige, de methode van 3 vooraanstaande psychotherapeuten. Met deze methode brachten zij buitengewone veranderingen in het menselijk gedrag teweeg. Sindsdien is de methode verfijnd en  wijdverbreid in de hele wereld op het gebied van zaken, sport, relaties en persoonlijke ontwikkeling. Deze methode noemt NLP, het Neuro Linguïstisch Programmeren.

Kennismaken met NLP door ‘Succes!’

Succes! is een boeiend boek over de belangrijkste NLP-technieken die naar succes kunnen leiden in carrière en geldzaken, persoonlijke relaties, spreken in het openbaar, onderhandelen en verkopen, creativiteit, motivatie, …

Het boek belicht  ‘4 stappen naar succes’:
1.    Het stellen van de juiste doelen in je leven.
2.    Denktechnieken en voorkeuren.
3.    Overtuigingen en waarden.
4.    Verbeeldingskracht en meester worden over je leven.

Praktische toepassingen van NLP

NLP kan met heel veel succes toegepast worden op verschillende vlakken van je leven:
  • Beter met jezelf en anderen communiceren.
  • Leert hoe je invloed op je gedachten en emoties kunt krijgen.
  • Leert je wat de sturing is achter je gedrag.
  • Leert je hoe je jouw talenten maximaal kunt benutten.
Succes! bevat tevens een 21-dagen-actieplan dat je snel op weg zal helpen naar de beheersing van de meeste efficiënte NLP-technieken. Succes! is een helder en praktisch boek dat uitstekend geschikt is voor een eerste kennismaking met de fascinerende wereld van NLP.

Bekende meesters in NLP die duizenden mensen dankzij hun boeken, seminars en workshops laten excelleren in hun werk en leven zijn Tony Robbins, Steve G. Jones in de V.S. en Luc Swinnen in ons eigen Vlaanderen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten