dinsdag 17 december 2013

10 stappen naar een beter leven - Deel 2

In een eerste blogpost kon je kennismaken met de eerste '5 stappen naar een beter leven' en kon je lezen hoe je jezelf leert analyseren, je aantrekkelijker kan worden door een gezonde levensstijl aan te wenden, hoe je komaf kan maken met slechte gewoonten en leert om te gaan met negatieve kritiek.


In deze tweede blogpost kan je lezen hoe je met de volgende 5 stappen je leven een nieuwe wending kan geven.


6. Gebruik je tijd goed en efficiënt
Wil je dingen ten goede veranderen in je leven, leer dan je tijd goed te organiseren. Time management is van uitzonderlijk belang als je je dagelijks overweldigd voelt door de vele taken die op je af komen. 
Leer prioriteiten te stellen en een dagelijks to do-lijstje op te stellen met taken die prioritair zijn en minder prioritair. Hou je eraan en focus op een taak tot die volledig afgewerkt is. Wees daarbij niet bang om keuzes te maken, wat anderen en ook mogen van denken.
7. Blijf gemotiveerd
Motivatie is de motor van al je handelingen en acties. Zonder motivatie zal je weinig klaar krijgen en steven je af op een depressie of burn-out. Volg daarom je passies en doe werk dat je leuk en uitdagend vindt. Zit in je vrije tijd niet urenlang voor de tv, maar voedt je geest met cultuur, boeken lezen, muziek, avontuur,... Laat LIEFDE in alles wat je doet en zegt steeds je levenswandel bepalen.

8. Relax
Leer ontspannen en tegen de stroom van onze gejaagde prestatiemaatschappij in te roeien. Je kan op een heel efficiënte en vruchtbare manier leren te ontspannen door het beoefenen van meditatie,yoga of mindfulness.

De weldaden van meditatie voor geest en lichaam zijn wetenschappelijk bewezen. Meditatietechnieken zijn snel aan te leren en een dagelijkse oefening van 15 tot 20 minuten zal je rijkelijk belonen. Je zal rustiger worden, sneller kunnen ontspannen in stress-situaties en beter kunnen omgaan met de dagdagelijkse problemen.
9. Help anderen
Doe iets voor anderen en je zal vaststellen dat het je energie zal geven. Mensen helpen zal je leren dat je hiermee het verschil kan maken in je leven. Het zal je leven meer zin en betekenis geven en hoe meer je geeft, hoe meer je zal terugkrijgen in je leven. Geef liefde en aandacht aan de wereld en je zal liefde en aandacht terugkrijgen. 
10. Wees een optimist
Een optimistische kijk op de wereld is niet alleen heilzaam voor je mentale en lichamelijke gezondheid, maar het zal ook je leven verlengen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat optimisme de kans op hart- en vaatziekten met 50% vermindert. Negatieve emoties en stress zijn immers een belangrijke oorzaak voor veel lichamelijke ongemakken en ziektes.

Dus, doe het rustig aan, wees een optimist en lach !

Integreer deze 10 stappen in je leven door ze in concrete levensdoelen te gieten. Maak dan een stappenplan zodat je elke dag vooruitgang kan boeken en regelmatig kan evalueren of je nog op het juiste pad zit. Het pad dat je zal leiden naar een betere gezondheid, meer zelfvertrouwen, innerlijke rust, succes en geluk in je leven. 


De Sleutels van Geluk en Succes




Geen opmerkingen:

Een reactie posten