woensdag 18 december 2013

30 uitdagingen om jezelf te verbeteren

Klaar voor verandering? Wil je een andere richting uit met je leven? Afkomen van een slechte gewoonte?

Ga dan voor een of meer van de volgende uitdagingen, sterk je karakter en bewandel nieuwe paden. 

Veel succes!



1. Een maand zonder sociale media. Ben jij ook verslaafd aan Facebook, Twitter, … Bewijs dan aan jezelf dat het ook anders kan en doe het een maand zonder.

2. Een week zonder internet. Hoewel het gebruk van internet zeer zinvol kan zijn en niet meer weg te denken is in onze leefwereld: een week zonder leven moet toch mogelijk zijn. Wat zou een week zonder internet met je geest en lichaam doen? Probeer het.

3. Een vegetariër voor 30 dagen. Ben je een vleeseter? Ontwikkel dan je zelfdiscipline door 30 dagen lang een vegetariër te zijn en observeer wat dit met je lichaam en geest doet.

4. Een maand zonder tv. Hoeveel tijd zou er vrijkomen om andere en zinvollere dingen te doen dan tv kijken? Ervaar het door het tv-kastje een maand uit je leven te bannen.

5. Mediteer. Leer mediteren en voel na een maand de weldaden die meditatie zal opleveren voor lichaam en geest.

6. 30 dagen zonder computerspelletjes. Verslaafd aan computerspelletjes? Laat ze 30 dagen onaangeroerd en je zal verbaasd zijn van de mentale rust die je in de plaats zal krijgen.

7. Een week zonder nieuws. Vermijd het om een week lang te luisteren naar alle nieuwsberichten, zowel op tv, radio, internet, krant als tijdschriften. Denk je dat je veel gemist zal hebben?

8. Een dag van stilte. Veel boeddhistische monniken brengen hun dagen in absolute stilte door. Probeer het eens een dagje. Het kan een ware openbaring zijn.

9. Sta een maand lang vroeg op. Het biedt grote voordelen om vroeg op te staan. Je kan immers al heel wat werk verrichten vooraleer de dag goed en wel begonnen is. Het zal je ook een grote mentale voorsprong op de slapende massa. Waarom het dan niet proberen?

10. Een dagboek met verwezenlijkingen. Start met het bijhouden van een dagboek waarin je al je verwezenlijkingen, succes en overwinningen noteert. Het zal heel inspirerend en motiverend werken!

11. Geef minder geld uit. Maak een maandelijks budget op met al je inkomsten en uitgaven. Deze maandelijkse planning zal je helpen om meer geld te hebben dan je uitgeeft.

12. Een maand van dankbaarheid. Probeer dankbaar te zijn voor alles wat je hebt. Tel je zegeningen en doe dit elke dag gedurende een maand. Je zal merken dat dankbaarheid de weg opent naar nog meer overvloed in je leven.

13. Gebruik affirmaties. Affirmaties of zelfbevestigingen helpen jou om jpositief te denken en je gedachten onder controle te houden. ‘Ik ben ontspannen en vol zelfvertrouwen’ is bv. een affirmatie die, als je ze tientallen keer per dag herhaalt, je leven kan veranderen.

14. Gebruik visualisatie. Visualiseer je doelen in een meditatieve toestand en je stelt de Wet van Aantrekking in werking.

15. Een maand zonder oordeel en kritiek. Dit zal heel moeilijk zijn voor veel mensen. Maar probeer het eens en na een maand zal de wereld er opeens veel beter en mooier uitzien.

16. Een week  van grote schoonmaak. Ruim je huis op en ontdoe je van alle afval en ballast. Het zal aanvoelen alsof ook je geest een grote schoonmaak heeft gekregen.

17. Een maand joggen. Joggen is gezond en het ontwikkelt wilskracht en zelfdiscipline. Hou vol en het zal een onmisbare gewoonte worden in je leven.

18. 90 dagen van gezonde voeding. Je zou het alle dagen moeten doen, maar probeer eerst 90 dagen gezond te eten. Nadien wordt het simpelweg een gezonde gewoonte waar je niet meer zonder kan.

19. Stap uit je comfortzone. Stap elke dag in zoveel mogelijk situaties uit je comfortzone en doe dit een maand lang. Doe dingen die je anders niet zou durven en bekijk waar het avontuur jou zal leiden.

20. Een maand van geven en helpen. Probeer zoveel mogelijk goed te doen voor andere mensen. Help vreemden, kinderen, familie, vrienden en doe dit ongevraagd en onvoorwaardelijk.

21. 30 dagen focus op het verbeteren van je relatie. Wees romantisch, gepassioneerd en behaag je partner op alle mogelijke manieren.

22. Een week van creativiteit. Probeer creatief te zijn in alles: schrijven, praten, werken, oplossingen zoeken, …

23. Maak een lijst met 25 plannen voor de zomer. Beleef een wonderbaarlijke zomer door 25 zaken te plannen die je wilt doen. En geniet van elk moment.

24. Een maand van optimisme. Denk 30 dagen positief. Vermijd negatieve mensen en plaatsen. Wees optimistisch, wat er ook gebeurt.

25. Overwin je angsten. Zie je grootste angst onder ogen en probeer ze op een maand tijd definitief te overwinnen.

26. Beheers je time management. Plan je dag en maak een dagelijkse to do-lijst waar je je strikt aan houdt. Het zal je helpen productiever te zijn en meer vrije tijd te hebben.

27. Ga om met woede. Probeer een week alle uitingen van woede en boosheid onder controle te houden. Adem 10 keer diep in en uit als je het moeilijk hebt.

28. Een maand yoga. Koop een eenvoudige handleiding ‘Yoga voor beginners’ en ga ermee aan de slag. Misschien bevalt het je na een maand zo goed dat je niet meer zonder kan.

29. Vind een nieuwe hobby. Vul je vrije tijd in met een zinvolle hobby waarbij je nieuwe mensen ontmoet en dingen kan delen met anderen. Het zal je helpen om creatiever te worden, je dagelijkse problemen te vergeten, meer te ontspannen en meer vrienden te maken.

30. Een dag wandelen. Ga een ganse dag stappen, laat de wagen in de garage staan en doe alles te voet. Het zal je conditie ten goede komen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten