woensdag 8 januari 2014

Kies voor het best mogelijke leven

Ik las ooit in een wijs en spiritueel boek dat de 3 belangrijkste beslissingen in je leven te maken hebben met de 3 volgende vragen:

1. Wat ga je doen?
2. Met wie?
3. En waar?


Deze 3 vragen bevatten veel wijsheid in een notedop. Neem dan ook wekelijks te tijd om even stil te staan bij de antwoorden op die vragen en de keuzes die je dagelijks maakt om ze in te vullen.



Wat ga je doen in je leven? Met wie en waar?

Stel jezelf de vraag: ‘Doe ik wat ik graag doe?'. Geeft het mij voldoening en maak ik daarmee het verschil voor mezelf en voor anderen? In welke mate benadert het mijn ‘ideale manier van leven‘?
Trek de nodige tijd uit om hier diep over na te denken.



Je perfecte baan

  • Zou ik dit werk ook gratis willen doen?
  • Heeft mijn werk waarde voor mezelf en voor anderen (die mij ervoor betalen)?
  • Biedt mijn baan voldoende uitdaging en kan ik er mijn talenten voldoende in ontplooien?

Als de antwoorden op deze vragen je niet bevredigen, sla dan niet meteen in paniek…  Als je met je baan alle rekeningen kan betalen en je gezin kan onderhouden, ben je al een eind op weg en voldoe je al aan de belangrijkste verantwoordelijkheid in je leven.

Maar als je je baan je geen enkele bevrediging meer kan brengen en je op geen enkele manier meer kan motiveren, is het wel de hoogste tijd om te veranderen.

Ga op zoek naar een andere baan, maar doe dit steeds vanuit je persoonlijke innerlijke kracht. Schrijf eerst neer wat je echt wilt in een soort van persoonlijk scenario.

Visualiseer dan je ideale baan en zie, hoor en voel jezelf er optimaal in functioneren. Onderneem pas nadien geïnspireerde actie om die baan aan te trekken die bij jou perfect zal passen. Doe dit stap voor stap en laat geen twijfel of ontmoediging toe. De Wet van Aantrekking treedt alleen dan in werking als je echt gelooft en verwacht dat je kan bereiken wat je wilt.


De perfecte partner

De vraag ‘met wie?’ gaat uiteraard vooral over de partner waarmee je je leven wilt delen, maar geldt evenzeer voor de mensen waarmee je ganse dagen op de werkvloer moet doorbrengen.



Ook zij spelen een heel belangrijke rol in je leven: je baas, collega’s, medewerkers, klanten,… bepalen in grote mate de voldoening in je werk en het succes dat je in zaken kan behalen.
Denk er even over na: voldoening of ontgoocheling in je werk heeft heel veel te maken met de relaties op de werkvloer en de manier van communiceren en omgaan met mekaar.

Ook al denk je dat je niet veel in de pap te brokken hebt in de manier waarop je baas en collega’s ‘gekozen’ worden, toch moet je beseffen dat je ze op de een of andere manier aantrekt.

Want door voor die specifieke baan te kiezen, kies je uiteraard ook je toekomstige collega’s of medewerkers. En je krijgt steeds wat je geeft. Wees steeds vriendelijk, beleefd, correct en integer en je zal ook zo door anderen behandeld worden. Een positieve houding is tevens ook de beste garantie op succes en promotie.

Wordt het jou toch te bar en moet je blijven functioneren in een negatieve en deprimerende werksfeer? Aarzel dan geen moment om andere en betere oorden op te zoeken. Wees niet bang en durf het risico te nemen om van werk te veranderen. Treedt uit je comfortzone en leg angst en twijfel meteen het zwijgen op.

Ben jezelf baas, manager of diensthoofd in een onderneming? Werf dan niet alleen medewerkers aan op basis van hun deskundigheid en talenten, maar hou ook rekening met persoonlijkheid en karakter. Zo weet je snel of het klikt en je met plezier met iemand zal kunnen samenwerken.


De perfecte plaats om te leven

Waar je leeft en werkt is ook van groot belang voor de harmonie en welbehagen in je leven. De omgeving waarin je kiest om te wonen, bepaalt in grote mate je levensvreugde en geluk. Hou je van de stad? Of eerder van het platteland? Of de kust? Kies de plaats waar jij en je partner zich het beste thuis voelen, uiteraard voor zover het budget het toelaat.

Laat je zeker niets door anderen opdringen. Misschien moet je in een eerste fase je woning kiezen in functie van de nabijheid van je werk. Maar eens je hoger op de ladder van succes kan klimmen, krijg je hierin meer vrijheid en keuze. En in dit digitale tijdperk behoort ‘werken van thuis uit’ meer een meer tot de praktische mogelijkheden.


Dicht bij huis werken, heeft uiteraard niet te onderschatten voordelen voor de kwaliteit van je leven. Misschien kan je met de fiets of te voet naar je werk, je vermijdt files en lange verplaatsingen, je bent vroeger thuis en kunt later vertrekken.

Zorg er alleszins voor dat het plaatje zo perfect mogelijk klopt. Dicht bij huis kunnen werken en minder verdienen is dikwijls te verkiezen boven ver weg werken en meer verdienen. Stel prioriteiten voor de algemene levenskwaliteit, niet alleen van jezelf, maar ook van je partner en je gezin.


Breng alles in je leven in harmonie

Ben je jong of oud, sta je aan het begin van een carrière of genietend van een welverdiend pensioen, iedereen is hoe dan ook in staat om bevredigende antwoorden te vinden op deze 3 vragen.

Start er vandaag nog mee om ‘jouw’ beste antwoorden op de vragen te verzinnen. En ga dan aan de slag om ze in de werkelijkheid van je leven te brengen. Focus als ‘the eye of the tiger’ , denk positief en hou dit perfecte beeld dagelijks voor ogen. En stap voor stap zal je werken aan de realisatie ervan.

Boetseer zelf het leven van je dromen want alleen jij bent de architect van je eigen geluk.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten