dinsdag 7 januari 2014

Maak geluk tot een dagelijkse gewoonte

Voor GELUK kan je kiezen. Geluk maak je zelf. Heel veel hangt af van de gewoonten die je in je leven hebt ontwikkeld. Positieve gewoonten zullen leiden tot harmonie in je leven door middel van geluk, gezondheid en welvaart en negatieve gewoonten zullen leiden tot disharmonie in je leven in de vorm van ongeluk, ziekte, depressie,… Het is eigenlijk zo simpel als dat.

Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is een lijstje maken van de negatieve gewoonten die je beperken. Verander die dan en pool ze om naar een positieve gewoonte. Je zal er snel van versteld staan hoezeer het je leven ten goede zal veranderen.



Positieve gewoonten leiden tot geluk en succes

Gewoonten zijn gevormd vanuit je opvoeding, je levenservaring en  je waarden en overtuigingen. Ze zijn als het ware een ‘deel van jezelf’ geworden. Als  ‘mentale’ kledingstukken die je dagdagelijks aantrekt. Ze zijn er dus niet toevallig of per ongeluk, maar geven wel ‘kleur’ aan je leven. Welke die ‘kleur’ zal zijn, bepaal je uiteindelijk zelf.



Wanneer je teveel rookt, teveel drinkt, ongezond eet of te weinig beweegt zal de Wet van Aantrekking ervoor zorgen dat je problemen krijgt met je gezondheid en je je minder goed in je vel zal voelen. Minder energiek om de uitdagingen van elke dag het hoofd te kunnen bieden, op vlak van relaties, werk, geld, …

Heb je echter een stevige portie zelfdiscipline en wilskracht aangekweekt en gezond eten en drinken, voldoende beweging en rust tot positieve gewoonten gemaakt? Dan kan het niet anders of je zal er goed uitzien en je zal gezond zijn en succes hebben in het leven. Op zowat alle vlakken zal ook dan de Wet van Aantrekking ervoor zorgen dat je als een succesvol, gelukkig en gezond mens door het leven zal gaan.


Positieve gewoonten = positief zelfbeeld

Wanneer je bewust en vrijwillig betere gewoonten leert ontwikkelen, zal een verbetering van je zelfbeeld het gevolg zijn. Geluk wordt dan een keuze waaraan je effectief kan werken.

Welke mentale kledij draag jij? Van welke kledingstukken wil je af omdat ze knellen en ze jou benauwd maken? Ze jou beperken tot een mindere versie van jezelf. Hoog tijd dan om je kleerkast op te ruimen en je te ontdoen van alle kledingstukken die je een slecht gevoel geven. Ga dan shoppen in de winkel van ‘nieuwe en betere gewoonten’ en maak ze tot nieuwe bronnen van geluk.






Tip:
Maak een ‘inventaris’ van je slechte gewoonten die jou het meest beperken in je leven: roken, overmatig drinken, ongezond eten, te weinig rust of beweging, piekeren, roddelen, negatief denken, te hard zijn voor jezelf, teveel tv kijken… Wat het ook moge wezen.

Haal er dan die ene gewoonte uit die jou het meeste stoort, jou het meest beperkt en verhindert om te groeien in je leven. En vervang ze door een positieve gewoonte. Train jezelf dan dagelijks om je deze nieuwe gewoonte eigen te maken. Maak een stappenplan en kom elke dag een stapje dichter bij de realisatie van je doel.

De snelste manier om te veranderen gebeurt door je slechte gewoonten te veranderen. Dat doe je door dagelijks bewust oefenen en discipline. Beloon jezelf bij elke kleine stap in de goede richting en geniet vooral van de weg die je zal leiden naar meer succes en geluk in je leven.

Klik hier voor het e-book De Sleutels van Geluk en Succes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten