woensdag 6 augustus 2014

Leven is groeien

Terug van een tijdje weg geweest en na een deugddoende vakantie start ik op mijn blog met de gloednieuwe rubriek: 'Leven is groeien'.

In deze rubriek zal je een paar keer per week korte tekstjes kunnen lezen die steeds zullen handelen over spirituele wijsheden, levenslessen en quotes van bekende schrijvers, acteurs, ...

Veel leesplezier en vooral... Maak er gebruik van om deze wijsheden in je eigen leven toe te passen.



“Leven is groeien. Als we stoppen met groeien, zijn we spiritueel en mentaal zo goed als dood'. ~ Morihei Ueshiba from The Art of Peace.


Leven betekent groei
Abraham Maslow, een bekend Amerikaans psycholoog uit de vorige eeuw, stelt dat ieder van ons een fundamentele behoefte heeft aan groei, meer bepaald een behoefte om onszelf te ontplooien en onze talenten maximaal te ontwikkelen.

Hij stelt: “Muzikanten moeten muziek maken, kunstenaars moeten schilderen, dichters moeten dichten en rijmen. Wat menselijke wezens ook maar kunnen zijn, moeten ze zijn. Ze moeten trouw zijn aan hun eigen natuur en karakter. 

Deze unieke zelfontplooiing is voor elke persoon anders en is een absolute voorwaarde om zin aan het bestaan te kunnen geven.

In zijn boek The Other 90% stelt auteur Robert Cooper: “Ieder moment van ons leven zijn we aan het groeien of aan het sterven. En meer dan het lot, is het een eigen keuze die we voortdurend maken. De miljoenen cellen in elk menselijk lichaam zijn voortdurend in beweging, gedreven als ze zijn om te transformeren en te groeien met als doel het lichaam optimaal te laten functioneren. Het is de onvermoeibare levensdrang in ieder van ons. 


Waaruit bestaat de groei in jouw leven? Ben je nog steeds dezelfde als 10 jaar geleden? Gaat het je beter of slechter? Groei jij in de liefde voor je partner en je gezin, in je baan, je financiƫle mogelijkheden, je conditie en je persoonlijkheid?

Werk je voortdurend aan de verbetering van je karakter of geef je steeds anderen de schuld van je gedrag of problemen?

Neem de tijd om je hier rustig over te bezinnen en een kritische zelfevaluatie te maken over het leven dat je tot nu toe geleid hebt. Ik wens je ook de moed en het lef toe om die dingen te veranderen waarover je niet tevreden bent. Alleen door op deze manier in het leven te staan, zal je werkelijk kunnen groeien en een meerwaarde betekenen voor de wereld rondom jou.



Wil je iets kwijt over dit artikel? Laat dan uw mening achter door onderaan op 'Link naar dit bericht' te klikken. Ik kijk al uit naar je reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten